Learn

Identify whether these sentences are assertive (A), imperative (Im), interrogative (In) or exclamatory (E). Then, write the correct closing punctuation marks in each of the boxes.

1. Naveen went to the airport to drop his mother

Ans. Naveen went to the airport to drop his mother. (A)

 

2. How delicious the fish platter is

Ans. How delicious the fish platter is! (E)

 

3. Are you moving into your new house

Ans. Are you moving into your new house? (In)

 

4. Go to your room

Ans. Go to your room. (Im)

 

5. Is there any milk left in the bottle

Ans. Is there any milk left in the bottle? (In)

 

6. Mehul lost his new watch

Ans. Mehul lost his new watch. (A)

 

7. Please come to my house, Radha

Ans. Please come to my house, Radha. (Im)

 

8. Can you locate Turkey on the map

Ans. Can you locate Turkey on the map? (In)

 

9. Look, how enthusiastically they perform

Ans. Look, how enthusiastically they perform! (E)

 

10. Walk straight

Ans. Walk straight. (Im)

Comments